Master Manuele Therapie


We zijn trots op onze collega Lars Horring en feliciteren hem met zijn behaalde diploma Master Manuele Therapie!

Na een drie jarige opleiding is Lars geslaagd voor zijn opleiding als Master Manuele Therapie aan de SOMT in Amersfoort. Een knappe prestatie om zijn studie te combineren met zijn werk en zijn sport en ook nog af te sluiten met het eindcijfer 8 voor zijn afstudeeropdracht!

Door het behalen van zijn diploma beschikt BdB Fysiotherapie nu ook over een Manueel Therapeut. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van je klachten te beoordelen. Zo kan hij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

U kunt zonder een verwijzing van een arts of specialist naar een manueel therapeut voor onderzoek en/of behandeling.

Lars, namens het gehele team van BdB van harte gefeliciteerd met je Master Manuele Therapie!