LongFit programma

We hebben nog een aantal plekken vrij binnen het LongFit programma!

LongFit is een nieuwe behandeling die ontwikkeld is door PlusFysioGroep Drenthe. Het unieke van deze behandeling is dat het een combinatie is van online informatie en live of online begeleiding door een fysiotherapeut én een diëtist. Je leert rustig en gestaag wat juiste keuzes zijn op het gebied van bewegen, voeding en ontspanning.

Voor wie?

De LongFit interventie is bedoeld voor mensen met een (milde) vorm van COPD in categorie A of B. Hierbij bieden we ze alvast ondersteuning in een fase van hun ziekte waarin ze nog relatief weinig beperkingen ervaren.

Waarom?

Door op tijd met leefstijl factoren aan de slag te gaan kan de progressie van de longziekte vertraagd worden.

Wat houdt de interventie in?

Gedurende een periode van 2 jaar zal de cliënt een online e-learning volgen waarin verschillende thema’s worden belicht. De thema’s richten zich op educatie, voeding, beweging, stoppen met roken, ademhaling en zelfmanagement. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een app om leefstijlfactoren te monitoren en is er coaching door een fysiotherapeut en een diëtist.

Kosten?

De interventie wordt vergoed vanuit de basisverzekering bij alle zorgverzekeraars. Hierbij wordt mogelijk aanspraak gemaakt op je eigen risico. Er is een verwijzing nodig van de huisarts of specialist.

Wanneer?

LongFit zal vanaf april 2023 van start gaan. Tot het einde van 2023 kun je instromen om mee te doen. Bent u geïnteresseerd of kent u iemand voor wie het interessant kan zijn?

Neem gerust contact met ons op! Dat kan aan de balie, telefonisch (0599-236389) of via e-mail: info@fysiofitborger.nl