Maatregelen en voorbereiding voor een bezoek aan de praktijk

UPDATE 6 MEI 2020:

We kunnen weer voorzichtig opschalen met het behandelen van patiënten in de praktijk, nog wel onder omstandigheden die anders zijn dan je gewend bent.

Naar aanleiding van een telefonische intake bepalen we de vervolgstappen. Als jij, of iemand in jouw gezin, symptomen heeft van corona dan zullen we bijvoorbeeld beeldbellen of stellen we een behandeling even uit. Als het voor jouw zorg noodzakelijk is omdat er anders onherstelbare klachten ontwikkelen en/of onherstelbare achteruitgang vertonen, en het ook veilig en verantwoord kan, plannen we een behandeling in de praktijk.

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we jou ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Samen doen we er alles aan om verspreiding van het Coronavirus te voorkomen: jouw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Alle groepsactiviteiten zoals Medisch Fitness en Fysio Circuit kunnen (nog) niet plaatsvinden. De Yin Yoga- en Pilates lessen vinden online plaats.

 

Heeft u een afspraak in onze praktijk dan vragen wij van u het volgende ter voorbereiding:

 • Kom alstublieft zeer kort voor het afgesproken tijdstip naar uw afspraak (maximaal een paar minuten eerder). Bent u vroeg? Wacht dan in uw auto of buiten op de parkeerplaats.
 • Houd u zich altijd, buiten en binnen in het Gezondheidscentrum, aan de 1,5 meter afstand.
 • Bij binnenkomst graag melden bij de receptie.
 • Daarna kunt u uw handen desinfecteren. Houd u zich hierbij alstublieft aan de voorgeschreven wijze van wassen. Gebruik hierna niet meer uw mobiele telefoon. Was ook na de behandeling opnieuw goed uw handen.
 • De toiletten in het Gezondheidscentrum zijn afgesloten, houd daar rekening mee voor vertrek naar uw afspraak.
 • Neem een eigen groot badlaken mee. De behandeltafel(s) zijn op dit moment niet voorzien van een hoes en/of handdoek.
 • Er kunnen maximaal 3 personen tegelijk in de wachtruimte zijn. Indien de wachtruimte vol is vragen wij u in overleg met de receptie te kijken naar een mogelijk alternatief. Communiceer tijdens het wachten zo min mogelijk met andere bezoekers.
 • We vragen u alleen naar de praktijk te komen. Is er iemand die u haalt of brengt? Dan vragen wij hem/haar te wachten op de parkeerplaats of in de auto tijdens uw behandeling.
 • Ook vragen wij uw kinderen thuis te laten.
 • Maakt u gebruik van de oefenzaal dan komt u omgekleed naar uw afspraak. De kleedkamer(s) zo min mogelijk gebruiken, eventueel aantrekken van sportschoenen is wel mogelijk.
 • We vragen u thuis te douchen en niet in de praktijk.
 • Een consult op afstand (telefonisch of video-verbinding) is ook mogelijk. Neemt u dan even contact met het secretariaat om dit in te plannen.
 • Geplande afspraak en niet helemaal fit? Heeft u last van een verkoudheid, niezen, hoesten en/of koorts? Vertoont er iemand in uw gezin of thuissituatie deze klachten? Dan verplaatsen wij graag uw afspraak naar een ander moment. Ook bij annulering binnen 24 uur kan dit kosteloos. We willen het naleven van deze maatregel graag benadrukken in verband met de veiligheid van onze medewerkers en patiënten.
 • Ons verzoek is om afmeldingen zoveel mogelijk per email te doen. Dit om druk telefoonverkeer en lange wachttijd te voorkomen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om de afspraak op een later moment weer in te plannen. Dus waar mogelijk, gelieve te mailen.

 

We houden ons aan de adviezen van het RIVM en de richtlijnen van het KNGF. We zullen ons binnen deze maatregelen (en de maatregelen die eventueel nog kunnen volgen) blijven inzetten om goede zorg te leveren aan al onze patiënten.

U kunt ervan uitgaan dat iedere therapeut zeer zorgvuldig met hygiëne omgaat en beschikking heeft over alle Persoonlijke BeschermingsMiddelen (PBM). Bij elke twijfel van verkoudheid zullen we geplande afspraken annuleren.

 

 

 

Voor vragen of overleg neem gerust contact met ons op. We realiseren ons dat we meer van u vragen dan gebruikelijk maar alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat het virus wordt ingedamd en we onze zorg kunnen blijven voortzetten. We bedanken u hartelijk voor uw medewerking!

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Team Fysio&Fit Borger