Fysio&Fit Borger biedt vanaf heden zorg op afstand

UPDATE 31 MAART:

Een kijkje achter de schermen bij Fysio&Fit Borger tijdens de Coronacrisis
Inmiddels zijn wij fysiotherapeuten bijna een week vooral vanuit huis aan het werk. Wij horen u nu denken… kun je als fysiotherapeut op afstand werken?! Ja zeker dat kan!
We houden telefonische consulten, maar ook videoconsulten behoren tot de mogelijkheid. Wij willen graag zorg bieden aan onze patiënten/-cliënten, zodat er toch verbetering van de klachten plaatsvindt en dat er in andere gevallen geen achteruitgang plaatsvindt. De e-consult/videoconsult was voor de meeste van ons wel even wennen, maar wat een uitkomst!
We worden er steeds vaardiger in en ook onze creatieve kant wordt nog meer aangesproken. Er worden al verscheidene filmpjes met oefeningen en adviezen voor u opgenomen. En ook wij proberen zoveel mogelijk in beweging te blijven.

 

Het mooie van de videoconsulten is dat we u ook beter kunnen begeleiden in uw woonomgeving. Wat is er mogelijk in/om uw huis en wat kunnen we gebruiken bij de eventuele behandeling (bijvoorbeeld een trap, trampoline, mat, stoel, kussens, bank, e.d.). Naast het begeleiden zijn wij ook erg goed in het observeren en kunnen wij u helpen bij bijvoorbeeld:

  • Het uitvoeren van een beweging (wordt dit juist gedaan, is er compensatie aanwezig, is er krachtverlies zichtbaar);
  • De locatie van de pijn in kaart brengen (aanwijsbaar);
  • De lichamelijke beperkingen;
  • Moeite met het in beweging blijven; onderhouden van de fysieke fitheid

 

Onze intentie is om dit op een laagdrempelige wijze in te vullen en snappen dat dit voor u als patiënt ook even wennen is. Hoe wordt het bijvoorbeeld vergoed en kost het me behandelingen? Moet dit met beeldverbinding of kan het ook via de telefoon of mail? Ik ben nieuw bij jullie praktijk, kan ik dan ook terecht?

Enkele punten op een rij:

  • Neem vrijblijvend contact op via telefoon of mail. Stel uw hulpvraag (groot of klein, nieuw of bestaand) en we zullen op passende wijze (in overleg met u) om tot een goede uitkomst proberen te komen.
  • Een van de belangrijkste behandelinterventies kan nog steeds plaatsvinden, namelijk: advies, informatie en educatie voor uw situatie.
  • We hebben de mogelijkheid om filmpjes en schema’s van oefeningen en adviezen op te sturen en zelfs te maken.
  • De vergoeding van deze behandelingen op afstand vind plaats via uw verzekeraar en wordt pas door ons gedeclareerd bij een volwaardige behandeling of intake. Bij een korte vraag of advies zal dit niet gebeuren.

Houd ook onze sociale media in de gaten. We houden u op de hoogte.
We zijn ook bereikbaar via WhatsApp op het bekende nummer: 0599-236389.

 

Veel gezondheid aan iedereen in deze bijzondere tijd!

Team Fysio&Fit Borger